Udbyttemåling giver vigtig viden
Ny NIR-løsning skal være med til at hæve udbytterne og sænke omkostningerne

Udbyttemåling er ikke nyt på bedriften med 280 hektar (heraf 70 forpagtet), da der i en del år er brugt en overkørselsvægt.

»Vi har bl.a. brugt tallene til at vurdere, om vi performer OK i marken, og til at vurdere, om en græsmark skulle lægges om. Det har givet en bedre økonomistyring og en bedre vurdering af, om det kunne hænge sammen med en forpagtning«, forklarer Jakob Skov.

Fra denne sæson er udbyttemålingen overtaget af Vesterbøllle Maskinstations nye NIR-sensor og vejesystem på frakørselsvognene, som efter lidt opstartsproblemer også automatisk afleverer en lang række tal om foderværdien og udbyttet på markniveau i lagermodulet i DMS.

»Det giver os mulighed for at behandle hver enkelt mark mere individuelt. Når vi f.eks. kan se kløverandelen i hver eneste slætgræsmark, kan vi omfordele gødningen mere intelligent fra marker med meget kløver til marker med lidt. Det skal samlet set være med til at hæve udbytterne og forbedre produktionsøkonomien«, forklarer han.

Faktaboks

Grovfoderekskursion

  • Afholdes 10. september 2020
  • Tilmelding og program på www.grovfoderekskursion.dk 
  • Værter er Hestbækgaarden ved Farsø og Gaardsted Højgaard I/S ved Løgstør

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.