Usædvanligt forår: Tjek din slætstrategi en ekstra gang
LMO’s vejkantmøder om første slæt græs viser stor variation i græsmarkerne og en vis usikkerhed om den rette strategi i forhold til tørke og fodermangel

To erfarne rådgivere, en friskgræsanalyse og et LMO-flag.

Mere kræver det ikke at holde et sæsonaktuelt, fagligt arrangement.

Omkring 25 landmænd lagde vejen forbi, da planteavlskonsulent Brian B. Søndergaard og kvægbrugskonsulent Anders B. Møller inviterede til LMO’s første to vejkantmøder torsdag i den nordlige del af dækningsområdet.

Emnet var første slæt græs, og konceptet var ret enkelt: Ingen oplæg, ingen plancher, men heller ingen faktura. Landmændene kommer bare med deres aktuelle udfordringer og spørgsmål omkring slætgræsset.

Bekymret for genvæksten

På det møde, landbrugsavisen.dk overværede hos Steen Skov nær St. Binderup var der fokus på slætstrategien og hvordan den kan tilpasses forårets to dominerende udfordringer: Fodermangel og tørke.

Det handler ikke kun om det klassiske dilemma mellem udbytte og kvalitet, men også om at sikre den bedst mulige genvækst og høj fordøjelighed i de typisk tre slæt, der skal bruges til køerne.

Både hos de to konsulenter og hos flertallet af landmændene gik overvejelserne i retning af gå efter et så stort første slæt som muligt, hvis det tørre vejr fortsætter - for så har man i det mindste bjærget ca. halvdelen af årets græsudbytte med en acceptabel kvalitet.

Men stor grovfodermangel kan naturligvis afhjælpes med et slæt snarest.

Tilpas slætstrategien

Som vejret er lige nu, med relativt lave dag- og nattemperaturer og derfor noget uens græsmarker, som ikke vokser meget, er der tid til at få tjekket sin slætstrategi og kigget sin planlagte fodring efter, understregede Brian B. Søndergaard.

»Eller få lavet en slætstrategi, hvis man ikke allerede har en. For det gælder om at være klar, når varmen kommer, for så går det stærkt med både tilvæksten i græsset og faldet i fordøjeligheden«, tilføjede han.

Sidste græs-vejkantsmøde holdes i dag klokken 10.30 hos Frank Nielsen, Brokhøjvej 22-26, 8740 Brædstrup.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.