USA har fuld skrue på mejerieksporten - bedste måned i tre år
USA har i marts oplevet et opsving for eksporten af mejerivarer.

USA’s eksport af mejeriprodukter steg med 26 pct. i marts til 204.500 ton til en værdi af 510 mio. US-dollars, svarende til 3,19 mia. danske kroner.

Det er 8 pct. højere end året før og den højeste månedlige værdi siden april 2015. Det skriver Dairy Industry Newsletter, ifølge Udenlandske Mejerinoter udgivet af L&F.

Eksporten af ​​ såkaldt NFDM (Non Fat Dry Milk)/SMP steg med 38 pct. til 67.150 ton, med et næsten dobbelt så stort salg til Sydøstasien som året før. Salget til Mexico steg 43 pct. og var det næsthøjeste nogensinde.

Laktoseeksporten steg med 19 pct. til 38.000 ton, eksporten til Kina steg med 57 pct. og var rekordhøj.

Den samlede osteeksport steg med 8,7 pct. til 33.800 ton. Konkurrencedygtige priser på cheddar øgede således eksporten i marts til den højeste siden juni 2014. Stigningen var på 84 pct. i forhold til året før til 6.900 ton.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.