USA-mælkeproducenter dumper ultrafiltreret mælk
I USA og Canada spidser en strid om ultrafiltreret mælk til.

En gruppe mælkeproducenter fra staten New York har angiveligt dumpet en mængde ultrafiltreret mælk, fordi de ikke længere kan afsætte mælken i Canada. Det skriver Dairy Industry Newsletter.

Tvisten begyndte sidste år, da Canada etablerede en ny prissætningsklasse for ultrafiltreret mælk (højt proteinindhold), som anvendes til produktion af yoghurt og visse oste.

Den nye prissætningsklasse har betydet, at det er billigere for de canadiske mejeriselskaber at købe produktet af landets egne mælkeproducenter.

I staten New York er der to store forarbejdningsanlæg, der eksporterer ultrafiltreret mælk til Canada: Cayuga Milk Ingredients og O-AT-KA co-op i Batavia.

Hos Cayuga Milk Ingredients vurderer man, at tvisten i værste fald kan medføre et årligt omsætningstab på 30 mio. US-dollars, svarende til 200 mio. danske kroner, mens vurderingen hos O-AT-KA lyder på et årligt minus på 20 mio. US-dollars, 133 mio. danske kroner.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.