V-ordfører: Vi ønsker bedre dyrevelfærd
"Jeg kan svare meget klart, at vi ikke ruller reglerne tilbage, og at vi også ønsker forbedringer på dyrevelfærden," siger Erling Bonnesen (V).

Der er slet ikke grund til at så tvivl om Venstres holdning til dyrevelfærd i forbindelse med VKO's udspil til en ny landbrugs- og fødevarepakke, der vil gøre op med Danmarks overimplementering af EU-reglerne. 

Det fastslår Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen, efter at fødevareminister Dan Jørgensen (S) har stillet spørgsmål til partiets holdning i forhold til dyrevelfærd. 

​"Jeg kan svare meget klart, at vi ikke ruller reglerne tilbage, og at vi også ønsker forbedringer på dyrevelfærden," siger Erling Bonnesen og fortsætter:

"Vores landbrugs- og fødevareudspil rokker overhovedet ikke ved dyrevelfærden. Danmark er et foregangsland, og det skal vi stadigvæk være. Det er et fuldstændig klart svar, og det skal gerne tilbagevise hans (Dan Jørgensens, red.) fiktive og spekulative angreb."

"Det var ikke forberedt nok"

Erling Bonnesen erkender, at Venstre stemte imod et forslag, der betød, at søer og gylte skal være løsgående i løbe- og kontrolafdelingen. Dermed mente de dog ikke, at forholdene ikke skulle forbedres, understreger han.

"Vi mente, at der skulle laves nogle flere undersøgelser af bl.a. betydningen for konkurrenceevnen. Vi synes ikke, at det var belyst godt nok på det område," siger han og fortsætter:

"Jeg har noteret mig efterfølgende, at landbruget selv har sagt, at de også går ind for at tilrettelægge et forløb omkring det. Vi synes bare ikke, at forslaget var forberedt godt nok, men vi ruller det ikke tilbage."

Dyrevelfærdsindikatorer

Ifølge Venstres landbrugsordfører drejer det sig om måden, hvorpå man vil forbedre dyrenes velfærd bl.a. om hold af malkekvæg, der blev forbedret med et lovforslag i 2010.

"Vi vil gerne fremadrettet diskutere mere intelligente måder at gøre det på. I forhold til hold af malkekvæg kunne man godt diskutere, om man også kunne bruge dyrevelfærdsindikatorer, der testede dyrevelfærden," siger Erling Bonnesen.

Han mener også, at man skal inddrage resultater af forsøg med f.eks. særlige underlag til malkekvægene.

"Men det er en klar forudsætning, at det ikke skal forringe dyrevelfærden. Det skal enten være mindst lige så godt eller bedre," siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.