Venstre: Dan J nøler i arbejdet for opgør med læskurs-regler
Venstre skoser fødevareministeren for ikke at mene, at landmandens retssikkerhed krænkes.

Hvis landmænd ikke sætter læskure op, så overtræder de dyreværnslovgivningen. Hvis de sætter dem op, så overtræder de naturlovgivningen.

Dét er realiteten for nogle landmænd med kvæg, der græsser. 

I et svar til Venstres kommunalordfører Jacob Jensen siger fødevareminister Dan Jørgensen, at han ikke anser det for at krænke landmandens retssikkerhed. Også selvom det ifølge ministeren har den konsekvens, at "der kan være tilfælde, hvor det i henhold til reglerne om naturbeskyttelse ikke kan lade sig gøre at opstille læskur og dermed have udegående kvæg 24 timer i døgnet året rundt, hvis naturarealerne – ud fra en konkret vurdering – ikke kan yde dyrene tilstrækkelig beskyttelse."

Det forarger Jacob Jensen.

"Det er helt utroligt, at Ministeren ikke kan se, at landmandens retssikkerhed er helt væk. For hvordan skal landmanden agerer, hvis han ønsker at overholde lovgivningen, når det simpelthen ikke lader sig gøre. Enten overtræder landmanden reglerne om dyrevelfærd, eller også naturbeskyttelsesreglerne," skriver han i en email til Landbrugsavisen.dk.

Han glæder sig dog over, at Fødevareministeriet og Miljøministeriet arbejder på at finde løsninger, der balancerer hensynet til dyrenes velfærd og hensynet til bedring af naturkvaliteten på ekstensive naturarealer.

"Jeg vil gerne gøre det nemmere for landmanden at sende kvæg på græs, idet græssende dyr i naturen er til gavn for både dyrevelfærden og naturkvaliteten på markerne, og jeg er overbevist om, at det er muligt at finde en måde at få flere dyr på græs – samtidig med at der tages de nødvendige hensyn til såvel dyrene som naturen," skriver Dan Jørgensen i sit svar til Jacob Jensen.

Ministeriet bør dog arbejde hurtigere, mener Venstre-politikeren.

"Det er glædeligt, at Ministeren ønsker at løse problemet, men at der skal gå både måneder og år er ubegribeligt," skriver han.

"Det er desværre blot endnu et eksempel på, at landmandens retssikkerhed er trådt under fode på en række områder UDEN at Ministeren tager det særligt seriøst," slutter Jacob Jensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.