Ventetid på miljøgodkendelser er blevet kortere

Landmænd venter nu i gennemsnit seks-syv måneder på miljøgodkendelser af husdyrbrug. Det viser ny opgørelse fra Miljøstyrelsen.

Det går hurtigere for landmænd at få lov til at udvide eller omlægge et husdyrbrug: Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på miljøgodkendelser af husdyrbrug er faldet for andet år i træk og er nu nede på 6,6 måneder i 2014 mod 7,9 måneder i 2013.

Det viser den nye husdyrstatistik fra Miljøstyrelsen.

Vil nå endnu længere

Det glæder miljøminister Kirsten Brosbøl, der dog håber på, at sagsbehandlingstiden kan komme endnu længere ned.

»En kort sagsbehandlingstid er afgørende for landbrugets muligheder for at skabe vækst og arbejdspladser. Samtidig er det godt for miljøet, fordi ny teknologi bliver indført hurtigere,« siger miljøministeren.

Fortsat fokus

Den kortere sagsbehandlingstid skyldes ifølge Miljøstyrelsen en direkte dialog med kommunerne, og at mange kommuner har gjort en målrettet indsats for at rydde op i sagsbunkerne.

Det er dog ikke samtlige kommuner, der leverer lige flot, og Kirsten Brosbøl håber da også, at den gennemsnitlige ventetid kan komme endnu længere ned.

»Derfor vil jeg sammen med kommunerne også have fokus på dette område fremover,« siger miljøministeren.

Kommuner glæder sig

Jørn Pedersen, formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, glæder sig over udviklingen og hæfter sig ved, at landmændene skal føle sig godt behandlet.

»Vi har vist, at vi kan levere store forbedringer på kort tid, og mange kommuner har gjort en kæmpe indsats for at rydde op i sagsbunkerne. Det fortjener stor ros,« siger Jørn Pedersen.

FAKTA:

De nye tal findes i statistikken »Sagsbehandlingstider for husdyrsager 2014« fra Miljøstyrelsen, som kan findes på mst.dk.

Den viser ifølge Miljøministeriet bl.a.. at sagspuklen i kommunerne - dvs. sager med sagsbehandlingstid over ni måneder - er faldet fra 235 i 2011 til 103 i 2014.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.