Verdens eneste slætprognose skal udvides til to døgn
Den populære prognose for fortørring af slætgræs fra Seges får nu bevilget penge til en udvidelse.

Den eneste prognose af sin slags i verden - prognosen for fortørring af slætgræs - bliver udvidet, så den er gældende for to døgn ud i fremtiden. 

Udvidelsen sker som en del af et større udviklingsprojekt hos Seges, der går under titlen Lønsom og bæredygtig foderforsyning på kvægbedrifter. 

Projektet er blevet beviljet 3,2 millioner kr. over en periode på to år.  Pengene er beviljet af Promilleafgiftsfonden for landbrug og er del af Landdistriktprogrammet under NaturErhvervstyrelsen, oplyser Seges. 

EKSTREM POPULÆR

Prognosen for slætgræs er hyppigt brugt, siger landkonsulent i grovfoder Karsten Attermann. 

Han vuderer, at antallet af brugere på en sæson tidligere har ligget på op til 6000.  

Optimal Ensilage

Prognosen tager højde for  detaljer som tørstof, skårlægning og vending, alt sammen planlagt efter vejret. På den måde kan den enkelte landmand optimere procentdelen af tørstof i ensileringen.

En udvidelse med endnu et døgn gør optimeringen mere præcis, og den enkelte landmand vil kunne planlægge nøjagtigt efter vejret. 

Kvægbrugere har de seneste fire år nydt godt at Seges prognose for fortørring af slætgræs. Prognosens udvidelse forventes at kunne være færdig allerede i tide til at næste slæt græs i år skal snittes.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.