Verdens kornhøst falder i år - lagre tæres på
Efter to år, hvor der er fyldt på verdens kornlagre, skal der nu tæres på dem igen, vurderer IGC.

Verdens kornhøst tegner pænt, men ikke så godt, at den matcher forbruget. Det fremgår af en ny prognose fra International Grains Council (IGC.)

Ifølge prognosen bliver den kommende kornhøst 1.947 mio. ton svarende til tre procent mindre end sidste års rekordhøst. Ikke desto mindre er det tre procent højere end fem års gennemsnit, og hvede og majs står godt i de vigtigste dyrkningsområder.

Men da forbruget skønnes til 1.970 mio. ton, mangler der 23 mio. ton i at få balancen til at holde op. De må så tages fra kornlagrene, som er blevet fyldt op de to foregående år. Det svarer til et fald på 5 procent i verdens kornlagre.

For de store afgrøder ser udsigterne således ud:

Hvedehøsten forventes at blive 705 mio. ton. Det er 4 mio. ton mindre, end man troede for en måned siden og 16 mio. ton mindre end sidste års høst, et fald på 2,2 procent.

Majshøsten forventes at blive 951 mio. ton. Det er 10 mio. ton mere, end IGC vurderede for en måned siden, men 43 mio. ton mindre end sidste år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.