Vestjysk succes med placeret gylle til majs
Gads Maskinstation har siden 2009 placeret gylle til majs med så gode resultater, at kapaciteten fordobles til 2020.

Det er på baggrund af 11 års gode erfaringer og stigende efterspørgsel fra kunderne, at Gads Maskinstation ved Vodder nær Skærbæk nu investerer i endnu en selvkørede Vredo med en otterækket Horsch Focus-nedfælder til placering af gylle til majs.

»Forrige år placerede vi gylle på 720 hektar og kørte i perioder i døgndrift. Udfordringen har været at finde en brugt nedfælder, fordi den model ikke laves længere, men det er lykkedes«, forklarer medindehaver Anders Gad.

Dropper startgødning

Anders Gad er ikke selv bange for at nedfælde ret tidligt i forhold til majssåningen på sin egen jord, blot skal der så tilsættes nitrifikationshæmmer for at undgå udvaskning.

Her kan der nøjes med den halve mængde i forhold til normal nedfældning, idet gyllen ligger i en kompakt streng.

Placeringen skal ske senest tre-fire dage før såningen, ellers er der risiko for at trykke gylle op af jorden under såningen. Gps-antennen er placeret bag på tanken ved liften til nedfælderen, og derfor kan sporene som hovedregel uden problemer bruges til majssåningen.

Nyt KVÆG udkommer tirsdag: Sæsonkælvning gør produktionen effektivKvæg 10. marts · 12:00

»Det er under halvdelen af vores kunder til placeret gylle, der får placeret startgødning ved majssåningen«, vurderer han.

Prismæssigt koster det ekstra at få placeret gyllen, men da kapaciteten ikke er helt den samme ved mindre gyllemængder samt det ekstra arbejde med gps-sporene, anslår Gads Maskinstation at merprisen i gennemsnit bliver 150 kr. pr. hektar.

Gads Maskinstations erfaringer bekræftes at et stadigt voksende antal forsøg og afprøvninger med placeret gylle.

Læs mere om majsdyrkning i det nye nummer af fagmagasinet KVÆG, der er udkommet i denne uge.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.