VFL: Jordpriser bør ikke falde

De aktuelle jordpriser svarer til det forventede afkast af produktionen, lyder det fra Videncentret for Landbrug.

Bør den nuværende krise i landbruget æde stigningerne, som jordprisen ellers fik i første halvdel af 2013?

Det er en diskussion, der kører lige nu, og svaret fra Videncentret for Landbrug er nej.

"Jordprisen er fair, som den er lige nu," siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef ved Videncenter for Landbrug til Landbrugsavisen.dk.

Videncentret er på vej til at publicere en analyse, som vurderer jordprisens udvikling set i lyset af forskellige scenarier for afgrødepriser og renter.

"Vi har indberegnet den forventede langsigtede kornpris og en lidt højere rente end det nuværende niveau samt skat, inflation og andre forhold med indflydelse på jordprisen. Hvis vi ligger det ind, så har vi faktisk i øjeblikket en pris på jord og ejendomme, der nogenlunde svarer til det, som landbrugsproduktionen kan kaste af sig”, fortæller Klaus Kaiser.

”Så selvom priserne på de animalske produkter er faldet støt gennem 2014, skal man passe på med at overreagere, når prisen på jord skal fastsættes”, siger Klaus Kaiser.

Dermed ligger Videncentrets vurdering tæt på Finanstilsynets. I deres julebrev fastholdt de deres stigninger fra juni måned, hvor de vurderede prisstigninger i visse af regionerne. På grund af et lavt antal handler havde de ikke mulighed for at vurdere, om der er en udvikling i priserne.

En række ejendomsmæglere har over for LandbrugAvisen ligeledes fortalt, at markedet har fastholdt priserne - men at et lavt antal handler gør det svært  at vurdere prisen.

Emneord jordpriser

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.