VFL: Mælkeprisen vender i 2015

Det var ventet, at Arla ville sænke mælkeprisen. Kineserne skal igen på markedet og købe op, inden mælkeprisen stiger igen, vurderer Videncentret for Landbrug.

"Prisfaldet er ikke så overraskende," siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef ved Videncenter for Landbrug, efter Arla igen har sænket mælkeprisen med 18 øre.

Trenden er ned, og Videncentret har selv i deres seneste prognose fra starten af december forventet, at prisen kunne falde yderligere.

"Det er specielt Kina og Rusland, der påvirker mælkepriserne i øjeblikket," beretter Klaus Kaiser.

"Et yderligere lille fald kan ikke udelukkes, men vi forventer også en stabilisering og en vending i 2015. Det er altafgørende, at kineserne kommer tilbage på verdensmarkedet. De har bygget lagrene for meget op, så de skal have nedbragt lagrene, inden de kommer tilbage på markedet. Det forventer vi sker i løbet af 2015," siger Klaus Kaiser.

"Vi forventer, at prisen vil stige i forhold til det nuværende niveau i andet halvår 2015," siger han.

Faktaboks

• Fedtværdien er 24,08 kr. pr kilo, og proteinværdien er 36,12 kr. pr kilo.

• Forventet efterbetaling og rente er 6,1 øre, og forventet konsolidering 11,9 øre.

• Økotillægget er uændret 55 øre pr. kilo.

• Arlaprisen er 242,5 øre pr kilo konventionel mælk og 297,5 øre pr kilo økologisk mælk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.