Video: Danske køer nedkæmper bjørneklo

Mange mio. kan måske spares ved at lade græssende køer holde bjørneklo nede.

De danske kommuner bruger to-cifrede millionbeløb på at bekæmpe bjørnekloen. Mange mio. kunne måske spares ved at lade græssende køer holde bestanden nede. De er nemlig meget effektive bjørneklobekæmpere, viser det sig.

At lade græssende kvæg agere som naturplejere har vist sig at være en stor succes i Odense Kommune. Her har man et samarbejde med en række landmand og lodsejere om at lade deres kvæg græsse i områder, der er svært plaget af Bjørneklo. Det har vist sig at være en stor succes, skriver foodculture.dk.

Det er ikke småbeløb, der bruges på at bekæmpe den invasive plante. Ifølge Dagbladet Politiken bruger landets kommuner et to-cifret millionbeløb årligt på at bekæmpe Bjørneklo.

En af de kvægproducenter, der med succes har ladet sine dyr bekæmpe Bjørneklo, er Peder Dreyer.  foodculture.dk tog et smut til Odense for at møde ham og hans firbenede bjørneklos-bekæmpere. Se mere i videoen.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.