Video: Feder jersey som kødkvæg

Kvægglæde: Da Berit Boserup parkerede sin lastbil for sidste gang, købte hun en lille gård, indrettede den  hensigtsmæssigt og begyndte at opdrætte kvæg. I dag har jerseykalve hendes hovedfokus, mens hun har piemontese og blåkvæg at vise frem på dyrskue. 

Selv om der er flest jerseykalve hos Berit Boserup ved Skibby, fristes man til at kalde det en broget forsamling i stalden. 

Der går nogle piemontese, nogle blåkvæg, en hereford, en rødbroget og et par holstein og så en hel del krydsninger. 59 dyr i alt lige nu.

"Det startede med, at kreaturhandler Lars Frederiksen i Skibby for en del år siden kom og afleverede de kalve, der havde det svært - hvis deres mor ikke ville have dem eller ikke havde nok mælk på grund af yverbetændelse eller fluestik. Så fik jeg alle mulige forskellige kalve og tog mig af dem", fortæller hun. 

Siden kom en del jerseykalve til, bl.a. fra godset Svanholm, for de ønskede ikke at aflive tyrekalve, og så fik Berit Boserup dem. I dag er der udsigt til at tyrekalve slet ikke må aflives, og derfor fylder de mest på gården, for trods brug af kønssorteret sæd mange steder, sker det stadig, at der kommer jerseytyrekalve.

"Jersey er nogle små pjusk, der ikke kan meget i starten. Det går bedre, når de går sammen med en ko", fortæller  hun.

Det er netop, hvad de gør hos hende. Går på græs med koen om sommeren og opdrættes som kødkvæg. Når de går sammen med koen og andre kalve, finder de lige så stille ud af at æde græs.

Læs mere i magasinet Kødkvæg, der kommer på tirsdag

 

Se videoen her

Emneord PLUS, video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.