Video: Helle kombinerer viden om dyr om mennesker

Arbejde med dyr kan være god terapi, mener Heller Rosenkilde, der har arbejdet i børnehave, men nu er driftsleder på kvægbrug.

Ledelse ligger ikke lige til mig. Sådan gik Helle Rosenkilde og tænkte. I dag er hun driftsleder på Kammergave med 96 årskøer og en særlig opgave i at inddrage beboer fra det bosted for folk med psykiske og sociale problemstillinger, som Kammergave rummer.

Det kom dog ikke bag på andre, at hun blev driftsleder. For ledelse ligger nogenlunde naturligt for hende.

»Jeg har ikke selv noget problem med at blive ledet af andre«, siger hun, og tilføjer med et grin:

»Hvis de leder mig, som jeg selv tænker, det skulle være«.

Da Helle Rosenkilde kom til Kammergave i 2017, var det ikke med en leder i maven. Hun havde været væk fra landbruget i 7 år, hvor hun arbejdede i børnehave.

»Jeg tænkte ikke på mig selv som driftsleder, for jeg har sneget mig uden om maskiner og markarbejde under uddannelsen«, fortæller hun.

Der skete dog hyppige udskiftninger i personalet, og hun var heller ikke tilfreds med det foder, der blev produceret, som var meget svingende i kvalitet. Da muligheden tilbød sig efter nogle år, tog hun derfor alligevel imod tilbuddet om at blive driftsleder. Sin manglende erfaring med marker og maskiner klarede hun på anden vis.

»Vi har lavet et samarbejde med Peter Mejnertsen, der driver markerne og leverer foder til os«, siger Helle Rosenkilde.

Læs mere i magasinet Kvæg, der udkommer 11. maj
 

Klik her og se videoen

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.