Video: Sådan fik landmand succes med ren mælk

Bente Vestergaard og Ole Kristensen blev i denne uge kåret som kvalitetsmestre i mælk. I videoen fortæller Ole, hvordan de bærer sig ad.

Der er flere ting, som skal klappe, hvis man skal producere den reneste mælk.

Det ved Bente Vestergaard og Ole Kristensen, Lihmegaard i Spøttrup, alt om. I flere år har de sammen med de ansatte arbejdet benhårdt for at forbedre mælkekvaliteten hos de 240 sortbrogede køer og i 2016 gav det pote. Her nåede celletallet ned på 88.000 som gennemsnit over året og kim-tallet landede på 3.000.

Den flotte præstation betyder, at parret i denne uge blev kåret som Kvalitetsmestre af Seges. Forud Bente og Ole blev også Svend Agner Sørensen, Haderup, hædret for leverance af god mælk.

Holdindsats

Dedikerede medarbejdere er en af de årsager, som Ole Kristensen gerne nævner, når han skal forklare, hvorfor mælkekvaliteten er så god på gården i Salling.

En anden forklaring er sandet i sengebåsene, tre daglige malkninger og CMT-tests af den mælk, som ser mistænkelig ud.

Hør hele historien og få Oles gode råd til at producere den reneste mælk i videoen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.