Video: Hollænder opfinder toilet til køer
En hollandsk opfinder har udviklet et toilet til køer, som kan opsamle urin.

Der er de oplagte opfindelser, og dem, hvor man bare bliver overrasket og en anelse måbende.

Ko-toilettet fra det hollandske firma Hanskamp hører formentlig til i den sidste kategori.

Toilettet er placeret i en boks, som køerne kan gå ind i, når de får lyst til kraftfoder, for forrest i boksen tilbydes tilskudsfoder, imens urinen afleveres.

Imens køerne æder tilskudsfoder føres en skål ind til huden mellem skede og yver. Her sidder en nervebane, som ved gentagende stimulering får koen til at tisse. Urinen opsamles i skålen og pumpes til en tank. Når koen er færdig med at tisse, åbnes en lågen forrest i boksen og koen kan gå ud i stalden igen.

I følge opfinderen, Henk Hanskamp, vil opsamling af urinen medføre en betydelig reduktion af ammoniak-emissionen i stalden, hvilket er godt før køernes klove og klimaet.

Endvidere peger Henk Hanskamp på, at den opsamlede urin kan bruges som koncentreret gødning på bedriften eller sælges til andre landmænd eller planteskoler.

Se i videoen, hvordan toilettet virker.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.