Video: Køerne kom rendende på en måde, de aldrig har gjort før

Ole Eskling og hans venner tog forleden for sjov et signalhorn med på rideturen - og så kom kvægflokken løbende til.

Ole Eskling, der laver hesteferier som bestyrer af Møns Klint Resort, havde en helt ny oplevelse forleden, da han var ude at ride med en gruppe.

Han har ofte redet på markerne, hvor gårdejer Allan Jensen har sine Hereford gående ved det smukke Møns Klint. Normalt holder kvægene sig på afstand og tygger videre.

Denne gang havde han Katrine Bargholz Jørgensen, der spiller trompet i big band hos Skt Annæ Gymnasium i København, med på turen.

De havde jagthornet med, hvor Katrine - selvom hun ikke har prøvet at spille horn før - spillede "jagt begynd" og "jagt forbi", som kendes fra hubertusjagten. Så kom alle køerne rendende til.

"Jeg har haft meget med køer. Jeg er faktisk vokset op med Herefordkøer i min barndom. Vi har aldrig prøvet, at vi kunne få køerne til at løbe op til os, som de gjorde der," siger Ole Eskling.

Ole Eskling nyder at ride rundt blandt køerne. De går sammen med en angus-tyr (se foto nedenfor).

"Når man krydser dem, får man kalve der er helt sorte med hvidt hoved. De er ret søde," siger Ole Eskling.

Hestene er vant til at ride blandt køer - hvilket også kan ses på deres rolige reaktion på kvægflokken, der pludselig omringer flokken. Også tyren tager gæsterne roligt.

"Tyren gad end ikke rejse sig. Jeg er under halvanden meter fra ham. Han tænker bare på, hvad han skal lave i morgen. Han lever i himmeriget," griner Ole Eskling.

Møns Klint Resort har over 500 hesteovernatninger om året.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.