Video: Køerne trøstede mig, da min mand blev syg

Lisbeth Klinge har et helt særligt forhold til sine køer. De er hendes venner og hun behandler dem, som hun selv ville behandles.

Hvis man behandler køer godt, betaler de tilbage med en høj ydelse. Det ved Lisbeth Klinge fra Knebel på Mols. Hun betragter køerne som sine venner og kender deres personlighed og hun behandler dem, som hun selv vil behandles.

Da hendes mand for fire år siden blev syg og døde, var det især hos én ko, hun fandt tryghed og forståelse. Men hun får andet end venskaber og forståelse fra køerne: År efter år ligger besætningen i top, hvad ydelse angår, og den højestydende ko i Danmark bor hos Lisbeth Klinge. I sidste laktation gav den 21.098 kg mælk med 1673 kg fedt og protein. Og den har lige kælvet med verdens frækkeste kalv.

En anden af hendes køer er 15 år og på vej til at blive den ko i Danmark, der igennem hele sit liv har givet mest mælk. Indtil nu har den givet 179.600 kg mælk og er derfor kun nogle få tusind kilo fra at slå rekorden på 182.000 kg.

Mød Lisbeth og hendes køer i denne video, du kan se øverst.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.