Video: Kalv blev født 70 dage før tid - landmand gav den en chance

Landmandspar fra Herning fik en lille kalv ved juletid, som har krævet en masse ekstra omsorg og støtte. Selvfølgelig skulle den have en chance, slår parret fast.

Den lille sorte malkekvægskalv hedder Mirakel. Og med god grund.

Den 23. december blev den født hos landmandsparret Maibritt Ulsing og Jørgen Falsig ved Herning, og det var 70 dage før tid.

Og selvom den ikke kunne stå på benene, næppe havde fuldt udviklede lunger og havde en mund, som var for lille til en sutteflaske, så nægtede landmandsparret at give op på forhånd.

"For tidligt fødte børn får jo også en chance. Og vi kan simpelthen ikke være med til at sætte levende væsner til verden for så at slå dem ihjel, hvis de ikke er helt almindelige", slår Maibritt Ulsing fast.

Den første uge gav hun derfor kalven mælk via sonde, og da munden var vokset, prøvede hun med sutteflaske.

"Men det ville den ikke. Den ville drikke af skål. Den er rigtig stædig og viljestærk", lyder det med beundring fra Maibritt Ulsing.

Følger som en hund

Siden fødslen er kalven vokset pænt omstændighederne taget i betragtning. I søndags lød kampvægten på 15 kg, hvilket er en fordobling siden fødslen ved juletid.

Da kalvens ledbånd og sener stadig er udfordret, får den hver dag lov at gå rundt på staldgangen. Den ekstra motion hjælper dag for dag og gavner også lungerne, vurderer Maibritt Ulsing.

Hvorfor den blev født så tidlig, ved landmandsparret ikke. Den var født uden defekter og klarer sig godt. Og om nogle år kan den forhåbentlig træde ind som malkeko i kostalden, som rummer 220 køer.

"Den er blevet lidt som en hund, der følger os, hvor den kan. Den forbliver formentlig meget tam, og jeg er glad for, at vi gav den en chance. Det manglede da bare", fortæller Maibritt Ulsing.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.