Video: Kontroversiel klimakampagne - svenske køer skyld i oversvømmelser

Svenske Coop har produceret en kampagnefilm, der opfordrer kunderne til at spise mindre kød - og i stedet købe ind til vegetarretter.

Den svenske supermarkedskæde Coop har lanceret en ny kampagnefilm, der opfordrer svenskerne til at spise mindre kød - til gavn for klimaet. Som bekendt medfører produktionen af specielt oksekød en stor udledning af klimabelastende gasser.

I kampagnefilmen "Kära köttbit - vi måsta prata" (frit oversat: Kære kød - vi må tage os en snak,) anbefaler det svenske Coop, at kunderne køber mindre kød og henviser i stedet til vegetariske hverdagsretter.

Filmen indeholder blandt andet en sekvens, hvor der klippes direkte fra billeder af skovrydning og oversvømmelser til fredeligt græssende svenske køer.  I filmen hedder det også, at det vil være sundt for børn at spise mindre kød og flere vegetariske måltider. 

Både budskabet og omtalte sekvens i filmen er faldet flere svenske landbrugsaktører voldsomt for brystet - blandt andre Elisabet Qvarford, direktør for Svensk Kött.

"Jeg kan jo forstå, at det er en reklamekampagne, men det gøres på en måde, så det ser ud som om vi tager mad fra sultne børn og giver til husdyrene. Jeg ved, hvordan svenske husdyrproducenter, der efterstræber en bæredygtig produktion, har det, når man får sådan én serveret lige i hovedet," siger hun til netavisen ATL, og hun fortsætter:"

"Klimadebatten er kommet til at fokusere på kød, men det er jo anvendelsen af fossile brændsler som olie og kul, der er skyld i langt størstedelen af udslippet.

Og så at skære alt kød over en kam er misvisende, da det udleder 2,5 gange mindre væksthusgasser at producere oksekød i Sverige sammenlignet med det globale gennemsnit."

 

 

 

 

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.