Video: Kunderne kan vælge race i gårdbutikken

Fedtfidus: Skal det være det magre Limousine eller det federe Herefordkød. Det kan kunderne selv bestemme i Alsø Gårdbutik, og det har udvidet kundegrundlaget.

Kødkvæg er ikke bare kødkvæg, selv om man skulle tro det, når man køber det i supermarkedet. Det hænder, at der reklameres for racen, uden at kunderne ved alverden om, hvad der ligger bag. I Alsø Gårdbutik på Lolland har man et klart valg. Det kan være kød fra Limousine med lav fedtprocent eller fra Hereford med højere fedtprocent. 

- Der er kunder, der sværger til den ene race og andre til den anden. For nogen er lavt fedtindhold et kvalitetsmærke, så de vælger Limousine, mens andre synes, at Hereford er mere saftigt og smager af mere på grund af fedtprocenten, forklarer Rasmus Larsen, der sammen med sin bror Thomas Larsen ejer landbruget. 

Købte dødsbo

Det var nærmest en tilfældighed, at de fik Hereford på gården, hvor de i mange år havde haft 40 ammekøer af Limousineracen. 

- Vi købte et dødsbo med 30 hektar og 80 stykker Hereford, og så havde vi pludselig to racer, fortæller 
han. 

I dag består den samlede besætning af cirka 100 køer, 100 kvier og 100 handyr inkl. 5 foldtyre.

- Jeg tænkte, at jeg kunne ramme en større kundegruppe med to racer, siger han.

Han var samtidig nysgerrig i forhold til Hereford, fordi den kan leve mere nøjsomt.

- Det kan godt være, Here­ford kan leve af mindre end Limousine, men så er der også mindre kød på. Jeg synes en Herefordko skal have næsten lige så meget korn som Limousinerne, ellers bliver der ikke noget kød ud af det, siger han. 
 

Se videoen her

Læs mere i Magasinet Kødkvæg 5, 2022

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.