Video: Læ til kvæg - spænd en presenning ud
Presenning spændes ud som læsejl og giver læ til kvæg på vintergræs. Kan nemt flyttes.

Går dine køer ude om vinteren skal de kunne finde læ og tørt leje. Men et decideret læskur, der står mere eller mindre fast et sted, kan man måske spare ved at spænde en presenning ud. 

Projektet LivSalling har arbejdet med vinterskjul til kvæg i marken. Det kan etableres med bigballer i siderne og en presenning. Læsejlet flyttes hver ottende uge for ikke at give punktforurening. Ifølge økologirådgiver Thorkild Nissen opholder dyrene sig kun under presenningen, når det regner og evt. om natten. Derfor bliver der ikke smattet under presenningen. Der strøs dog i et omfang, så der altid er tørt at ligge. Presenningen er lavet af en sejlmager og forstærket med sålwirer. Den har overlevet flere større storme og har kostet cirka 10.000 kr. 
Dyrenes Beskyttelse har sagt god for læsejlet som vinterskjul for dyrene, og kommunen har givet miljøtilladelse til bedriften.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.