Video: Løbegård til malkekøer giver plads og ro

Dyrevelfærd var kodeordet, og når køerne ikke kan komme på græs, kan de i det mindste komme udenfor.

Når solen skinner, kommer de røde køer ud af den mørke stald og slikker solskin. 

"Det bedste af det hele er at se køerne gå ud og følge med i, hvad der sker, så man kan se, at de har det godt", siger Niels Pedersen, Kyringe ved Ringsted, der fortæller om projektet i Kvæg Special, der udkommer i næste uge

Det var hverken for at opnå hjerter eller andre betalte fordele, at Niels og Monika Pedersen byggede løbegård til køerne i 2015. De syntes bare det var rigtigt at gøre, da de alligevel byggede til stalden.

"Jeg kommer fra Schweiz, og der har alle mælkeproducenter en løbegård, så køerne kan komme ud hver dag. Det er et lovkrav", forklarer Monika.

Hellere løbegård end skrammel

Løbegården er ret simpel. En betonplads med et solidt jernhegn rundt om. For enden er gyllekanalen, og en gang dagligt bruger de 5-10 minutter på at skrabet møget hen i gyllekanalen. 

"Den ligger her ved siden af stalden, fordi der var plads. Vi brugte ikke pladsen til andet end en masse skrammel, og så er det bedre med en løbegård", griner Niels Pedersen.

Køerne kommer ikke på græs, og Monika og Niels Pedersen kan godt lide at køerne kommer ud. 

"Så får de sol og luft", lyder det fra Monika.

"De står tit i kø og venter på at komme ud, når vi åbner om morgenen", indskyder Bettina Pedersen.
Se videoen med Monika og Niels’ datter Maja, der fortæller om erfaringer med løbegården.
 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.