Video: Landmand mixer seks blandinger hver dag med snild maskine
Mælkeproducent kan lettere fodre små grupper med selvkørende fodervogn.

Det er blevet legende let for mælkeproducent Søren Søndergaard Jørgensen at mixe fuldfoder til flere grupper.

I oktober skiftede han en ældre, mobil blandevogn ud med en selvkørende fuldfodervogn af mærket RMH. Den nye blander kan rumme 13 kubikmeter, hvilket er en halvering i forhold til den mobile vogn, som han tidligere havde.

Derfor skal der nu mixes fire blandinger til de 335 køer på bedriften på Mors mod tidligere to.

Herudover får goldkøerne og de ældre kvier hver sin friske blanding hver dag. Hver anden dag mixes en blanding til kvierne fra to til seks måneder, og én gang om ugen mixes 150-200 kg kalvemüsli.

»Og den kan faktisk blande det ret homogent. Det ville ikke være muligt i den gamle vogn«, siger Søren Søndergaard Jørgensen imponeret.

Vognen er købt hos CN Maskinfabrik og bruger i følge Søren Søndergaard Jørgensen 11-11,5 liter diesel pr. time.

Den nederste meter af blandekarret er belagt med 3CR12 stål, som er særligt slidstærk. Stålet er også i fræsertromle, i fræserhus og på sneglevindinger på snegl.

Se mere i videoen herunder og læs mere i magasinet Kvæg, som udkommer på mandag.

 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.