Video: Man får mange hug for ikke at passe ind i kasserne 

Landbrug med hjertet – men uden hjerteordning: Når man ikke ligner gennemsnittet, får man ikke anerkendelse for god dyrevelfærd med mere hos aftagere og organisationer, erfarer Mette Brunskær.

På et eller andet plan bliver man nødt til at lave regler for produktionen, men ulempen er, at kasserne bliver tilpasset gennemsnitslandmanden, sukker Mette Brunskær. 

Hun har 38 økologiske malkekøer plus opdræt, og det er ikke gennemsnitligt.

"Det er bare træls at falde udenfor kasserne, for så bliver man tabt i systemerne", siger hun og sammenligner med folkeskolen, hvor man taber en masse børn, fordi de ikke passer i kasser.

Selv oplever hun, at hun ikke passer i kasserne på mejeriet, fordi hun ikke har 200 køer og leverer store mængder. Heller ikke organisationerne varetager hendes interesser godt nok, synes hun. 

"Økologisk Landsforening skuffer mig virkelig. Vi har været økologer siden 1989, og jeg føler mig virkelig kørt ud på et sidespor", siger hun. 

Det er på trods af, at Mette Brunskærs bedrift lever op til meget af det, samfundet ønsker. Hun er selvforsynende med foder – køber kun mineraler.

"Det må da være bæredygtigt – hvorfor taler de det ikke lidt op? Økologien skal helst være et skridt foran, men de konventionelle ligger lige i hælene på os", siger hun. 

Endnu mere grotesk bliver det, når man taler hjerteordning. Der har hun ikke en chance for at blive godkendt. 

"Jeg kan ikke få hjerter, fordi jeg har bindestald, selv om de næsten ikke står inde", siger hun.

Læs mere i Magasinet Kvæg, der udkommer 20. april.

Emneord PLUS, video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.