Video: Ny goldkostald fik egen malkestald 

Hygiejne og overblik: En ekstra malkestald med plads til seks køer i forbindelse med den nye goldkostald, gør det nemt at håndtere råmælk med ekstra højt hygiejneniveau. Medicinkøer malkes også i denne stald, hvilket giver ekstra sikkerhed for, at mælken ikke blandes med mælk til mejeriet.  

Siden hollænderen Martijn Damsteegt og hans kone Geeske etablerede sig i Danmark i 2014, har han gået målrettet efter at udvide fra dengang 500 til nu 1.000 køer, og det krævede hurtig udvidelse af staldkapaciteten. Det blev en udvidelse af goldkostalden, der vandt over andre løsninger.

»Vores gamle goldkostald fungerede ikke godt. Køerne stod i vejen for hinanden ved vandkarrene og kunne ikke komme væk, så det endte med, at vi byggede en helt ny goldkostald og så fik 180 senge ekstra til malkekøer i den gamle stald«, siger han. 

Han regnede på at samle alle køer et sted, men kom frem til den konklusion, at han fik større fleksibilitet ved at satse på en ny goldkostald. 

Tegning fra USA

Med udgangspunkt i en tegning fra USA fundet på internettet har Martijn Damsteegt, Tinglev, bygget en ny goldkostald med egen malkestald. 

»Vi gik ud fra den amerikanske tegning, men brugte seks måneder på at planlægge detaljerne med udgangspunkt i de udfordringer, vi havde«, siger han.

En af finesserne er, at en mand kan flytte køerne alene. Tidligere skulle der flere til, men med den mere praktiske indretning med gange og låger, klarer en mand det.

Se videoen her

Læs mere i Kvæg Special, der udkommer i næste uge

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.