Video: Klimaaftryk kan falde 20 procent for oksekød med kendte virkemidler

På kvægkongressen kom Seges Innovations nye bud på, hvor meget klimaaftrykket for dansk oksekød kan formindskes.

Seges Innovation har regnet på det samlede klimaaftryk af oksekødsproduktion i Danmark. Resultatet er 17 kilo CO2-ækvivalenter per kilo slagtekrop. Men det tal kan blive cirka 20 procent lavere, hvis man bruger en række virkemidler.

For eksempel hvis man producerer alt oksekød på krydsningskalve og slutfeder malkekøerne inden de slagtes, så der kommer flere kilo på krogen.

Fodring med tilsætningsstoffet bovaer og avl i retningen af mere klimavenlige dyr kan også bidrage, lyder det fra Mogens Vestergaard, Seges Innovation. 

Indtil videre summer effekten som nævnt op til 20 procent reduktion af klimaaftrykket, hvis man gør det hele, men Seges vil fortsætte regneøvelserne og se, om der er flere virkemidler, man kan inkludere for at få dansk oksekøds klimaaftryk endnu længere ned. 

Klik og se videoen
 

Emneord video, PLUS, kvægkongres 2024

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.