Video: Opdagede murray grey på backpackertur i Australien 

Boom: Folmer Rasmussen importerede de to første murray grey til Danmark i 2010 - nu er der 500.

Rettelse 8/2-24: Artiklen har tidligere været udgivet, hvor der ikke var adgang til videoen. Dette er rettet nu

Det gyser i de australske følgere, når de ser billeder af den australske race murray grey i snevejr på Urup Dams Murray Grey Facebook-profil. For hvordan kan racen udviklet i det varme Australien dog klare det? Med danske øjne er der dog ingen tvivl om, at den australske race har det fint. Hos Folmer Hadberg-Rasmussen kan de frit gå ud og ind af stalden om vinteren, og som så mange andre racer vælger de den friske luft udenfor i mange af de lyse timer. 

- Selv om racen er australsk, var jeg ikke i tvivl om, at de vil trives her, for racen er udviklet af angus og korthorn, som vi jo kender på vores breddegrader, siger han. Det var, da han var på backpackertur med sin kone tilbage i 2001, at Folmer Hadberg-Rasmussen fik øje racen murray grey. Cirka 10 år senere importerede parret to murray grey kvier, som var de første af racen i Danmark. I dag er der i omegnen af 500 individer. De kom fra Storbritannien, som var det eneste sted i Europa, han kunne finde racen.

- Vi kunne lide, at racen er så let omgængelig. Vi har også haft nogle hereford, som også er en dejlig, rolig race, men murray grey er mere intelligente og nemmere at håndtere. De forstår hurtigt, hvad det er, man vil, forklarer Folmer Hadberg-Rasmussen.

Klik og se videoen 

Læs mere om Folmer Hadberg-Rasmussen og hans murray grey i Magasinet Kødkvæg, der netop er udkommet
 

 

 

Emneord PLUS, video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.