Video: Pas godt på kalvenes livret

Undgå mælk fra behandlede køer og køer med mastitis. Og pas godt på mælken til kalvene fra malkning til udfodring.

Der skal ikke meget til at give en kalv en dårlig start på livet.

Derfor er det værd at tjekke op på mælkefodringen og hygiejnen i forbindelse med håndtering af særligt sødmælk til kalve lige fra malkning til udfodring.

Aktuelt er det også nu, at du skal se på mælkeniveauet i besætningen, fordi kalve allerede skal have ekstra mælk, når dagstemperaturen falder til under 15 grader.

I en video, som du kan se i billedfeltet herover, giver specialkonsulent og dyrlæge, Peter Raundal fra Seges Husdyrinnovation, en række konkrete anvisninger til fornuftig håndtering af mælk inden fodring.

Han peger blandt andet på, at fodring stiller særlige krav til hygiejnen, da det er let at fordærve og forurene sammenlignet med pulvermælk, som mixes før udfodring.

Peter Raundal advarer også imod at anvende mælk fra køer med mastitis og behandlede køer, da det øger risikoen for udvikling af resistens hos kalvene. Mælk fra celletalskøer kan anvendes.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.