Video: Sådan laver man mælk i sneen på Læsø

Tiina og Birger Olsen lukker gerne køerne ud om vinteren, når sneen dækker marken. Det giver en grundig klovvask og glade køer.

I Finland er det en fast tradition, at de fleste mælkeproducenter åbner stalddørene til snedækkede græsmarker. Også selvom termometret viser stive -30 grader.

Derfor var finsk-fødte Tiina Olsen heller ikke sen til at foreslå sin mand, Birger Olsen, at de gjorde landmændene fra hendes hjemland kunsten efter med parrets 180 køer på Læsø.

Stalddørene er åbnet til snedækkede marker to gange denne vinter, og køernes dans og løbeture i en halv times tid har flere fordele, fremhæver Birger Olsen.

»Man får næppe mere effektiv vask af klovene. De får skidtet renset af, pulsen op og de forskellige alfa-hunner får lige afklaret, hvem der bestemmer,« fortæller han til landbrugsavisen.dk

Når stalddørene går op, er køerne ligeså kåde som den dag i foråret, hvor de lukkes på græs.

»Vi synes simpelthen, det er så glædeligt at se dem danse rundt. Hegnstråden er der jo alligevel, så det er kun at tænde for strømmen og åbne porten,« siger Birger Olsen og opfordrer flere af sine kollegaer til at gøre det samme.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.