Video: Tænk sikkerhed og sunde klove

Et godt setup gør arbejdet lettere og forbedrer sikkerheden.

Når Sofie Bjørn Skovsgaard, ansat hos Klovbeskær’n, klovbeskærer køer, tænker hun først på sin egen sikkerhed, men den hænger ofte sammen med dyrenes sikkerhed. For hvis dyrene ikke er bange, reagerer de roligt, og så er hendes arbejde også mere sikkert.

Det er noget med, hvordan vi reagerer på dyrene. Hvis vi råber, bruger store fagter og jager med dem, bliver de også bange. De skal føle sig trygge, selv om det er en lidt uvant situation for dem«, siger hun.

Går man stille og snakker roligt, plejer det at have god effekt på dyrene, og hun har også et par cowboytricks i ærmet.

»Vi gør meget ud af at få dyrene delt op. Vi har et stort hold, der er klar til klovbeskæring, men deler det op i mindre hold på 5-6 stykker med fangefolde og låger, når de nærmer sig klovbeskæringsboksen. Så er der mindre pres på dyrene«, forklarer hun.

Opdelingen i hold synes at fungere rigtig godt hos mælkeproducent Claus Jørgensen, Gislev, der har 175 jerseyårskøer. Køerne er nysgerrige og stimler sammen og kigger på klovbeskæringsboksen. De går selv fremad, og først når de er helt henne ved boksen og skal ind i den, mærker man en lille tvivl i form af modstand, der dog ikke er større, end at et lille klask i bagdelen får koen videre.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.