Video: TV-landmand tror kødkvæg er et godt score-trick

Det fortæller noget om, hvem man er, når man holder kødkvæg. Hjemme hos Leif Olsen giver kødkvæget ham strøm på batterierne, når han skal stresse af. 

Der kommer et rend af journalister hjemme hos landmand Leif Olsen i Bogense. Han er en af de populære personer i TV2-succesen, Landmand søger Kærlighed, som endte med at få en kæreste, Tina, i løbet af programmet.

- Hvorfor tror du, der står alle de her kasser? spørger han. Tina er ved at flytte ind på gården, afslører han med et stort smil.

- I vores alder kan vi jo ikke gå og vente i en evighed, tilføjer han. 

Hun er glad for dyr

Tina passer godt til gården, for hun holder selv heste og er glad for dyr. Også for Leifs 10 krydsninger mellem hereford og skotsk højland, der går ude bag ved ejendommen og kommer hen til hegnet og tigger æbler, når man kigger forbi. Der er fire ammekøer plus opdræt. 

- Tina og jeg ser på dyr på samme måde og er enige om, at først skal dyrene have mad, og så skal vi selv have mad, forklarer Leif Olsen. 

Kan man ligefrem sige, at køerne er en slags scoredyr, der tiltrækker kvinderne?

- Ha, ha. Jeg synes, jeg er unik, fordi jeg har dyrene. Jeg er jo sådan en person, der har køer og elsker dem, men om det er et scoredyr, afhænger af pigen. Jeg har også haft en kæreste, der kun så dem som arbejde, der tog min tid fra hende. Tina ved, at køerne skal passes, ligesom hun selv skal passe hestene.

Har folk, som holder kvæg, en særlig karakter?

- De er ansvarsbevidste. De skal roses for, at de støtter fødekæden i det danske samfund. Jeg sælger oksekød og plejer natur. Det synes jeg er samfundsnyttige ting, men at håndtere køer er også noget særligt. De afstresser mig og gør mig rolig, og tro mig, jeg har prøvet at være nede med stress. Nogle går til golf - jeg flytter halm. 

Landmænd er iværksættere, som har en vision om at skabe fødevarer, og det er jo meget vigtigt. Skal jeg vælge mellem industri og landbrug, stemmer jeg for landbrug. Der er ikke steder, fødevarer bliver produceret efter så høje krav og med så høj standard og kvalitet som i Danmark.
 

Klik her og se videoen

Læs mere i Magasinet Kødkvæg, der udkommer 22. november 2022

Faktaboks

10 stk. kødkvæg, 4 køer, 4 kalve og to tyre17 hektar med græs i det hele, lejer tillige til at dyrke hvedeFuldtidsjob som koord.  teknisk servicelederMed i TV2’s Landmand søger Kærlighed

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.