Video: Tyrene bliver slagteklar på naturarealer

Det er som i den vilde natur, og dyrene får kalve året rundt, så der også er slagtedyr året rundt.

Tre år tager det, så har tyrene vokset sig store nok til at blive slagtet på det græs, de finder på de naturarealer, de går på året rundt. Kun år ét er de hjemme på stald om vinteren.

Jytte Schaldemose, Bogense, brænder for naturpleje.

Dyrene går gallowaybesætningen går på de samme arealer med en foldtyr hele deres liv. Det betyder, at der kommer kalve året rundt.

»Det er som i den vilde natur. Jeg blander mig ikke, og det passer godt, for jeg sælger også kød året rundt, men det er også vedvirkende til, at vi er på ordningen med naturkalve«, siger hun.

Det sker ved at sætte fangfolde sidst på efteråret. Kalvene får øremærker, og de gamle dyr tjekkes for, om de har tabt nogle. Kalvene tages fra og kommer hjem vinteren over.

»Der skal de vænne sig til, at det er mig, der kommer med hø og wrap og, at jeg ikke er farlig«, siger Jytte Schaldemose.

Læs mere om Jytte Schaldemose, der er Frontløber i det nye nummer af Kødkvæg, der udkommer 24. november
 

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.