Video: Unik maskine høster majskolber og stængler hver for sig

Denne majssnitter snitter majsplanternes stængler ved høst af kolbemajs. Herved udnyttes både stængler og kolber.

Ved høst af kolbemajs efterlades stænglen som regel på jorden. For at forbedre økonomien i kernemajs har man i den flamsktalende, nordlige region af Belgien,  Flandern, udviklet en majsnitter, som kun snitter stænglen.

Den snittede stængel kan afsættes til biogasanlæg. Majskolberne males senere i en hammermølle, hvorefter de kan ensileres og bruges til foder. 

I videoen, der er bragt af siden Tractorspotter, ses den specielle majssnitter. En almindelig finsnitter er foruden majsskærebord udstyret med et plukkebord. Plukkebordet hiver kolberne af stænglerne og afleverer dem på et transportbånd, der transportere dem om i en tank. Stænglerne fortsætter ind igennem snitteren og bliver snittet på traditionelvis.

I stedet for at styre på bagakselen har maskinen knækstyring. Tanken til majskolber og selve finsnitteren er bygget sammen via et knækled. Tanken kan tømmes ved at tippe  over i en container.

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.