Video: Vandt i mønstring fire år i træk - nu går det løs igen

Mængden af præmier på væggen er overdådig.

- Det var så dem fra sidste år, siger Erik Olsen, og så fortsætter turen forbi endnu flere præmier, der afslører, at de går op i avl, når det gælder Pilegårdens simmentalbesætning.

Allerede i indeværende uge går det løs igen på Roskilde Dyrskue, der åbner fredag den 2. juni.

Det handler ikke kun om dyrene. De sidste fire år har Katrine Olsen vundet mønstringskonkurrencen på Landsskuet i Herning, en konkurrence, der handler om, hvordan man præsenterer dyrene.

- Det vigtigste råd er at holde godt øje med dommeren, så man ikke overser nogen tegn til, hvad man skal gøre, forklarer Katrine Olsen, der også synes, at det handler lidt om held på dagen.

Erfaring skader heller ikke, og hun har præsenteret dyr på dyrskue, siden hun som syv-otte-årig havde en kalv med på Holbækskuet. Kalven lagde sig ned og ville ikke noget, men det tog ikke modet fra Katrine Olsen, der er med på dyrskue i Roskilde og Herning hvert år.

Styr på dyr

Selvfølgelig handler det om at have styr på dyrene. At få dem til at gå og stå, når man får besked på det, og at få dem til at stå rigtigt. Traditionerne er lidt forskellige fra race til race.

- Jeg har oplevet at få en dårlig placering, fordi jeg ikke brugte show stick (til at få dem til at stå rigtigt, red.). Jeg kan styre dem med hånden, og jeg bruger helst ikke show stick, men det var en dommer fra en race, hvor man er meget glad for det, siger hun.

I seniorrækken skal man også bytte dyr for at vise, at man kan håndtere andres dyr, og man skal helst vide noget om dyrene, for dommerne kan finde på at spørge.

- Det skal være show-dyr, dyr med udstråling, man har med, det nytter ikke med produktionsdyr. I sidste ende handler det også om, hvor vidt de er rene i ørerne, og om man har sikkerhedssko på, når vinderen skal kåres, siger hun.

Klik her og se videoen

 

Læs hele artiklen i Magasinet Kødkvæg, der udkommer 30. maj 2023

Emneord video

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.