Video: Vild med grovfoder "downunder" - 19-årig høstede slætgræs 42 timer i træk
For irske Niall Donahue gik en drøm i opfyldelse, da han tog fire måneder til Australien for at høste græsslæt i stor skala.

Det er næppe for meget at kalde irske, 19-årige Niall Donahue for vild med grovfoder. 

Hjemme i Irland havde han arbejdet for lokale maskinstationer med at høste græsslæt i flere sæsoner, og efter at have færdiggjort en eksamen i 2016 besluttede han sig for at opfylde en drøm og tage til Australien og prøve gamet der, fortæller irske agriland.ie.

Og den beslutning har han ikke fortrudt, for han fik prøvet lidt af hvert for maskinsattionen Monk and Sons Agri Contractors i delstaten Victoria.

Maskinstationen er veludstyret med maskiner, blandt andet tre stk. Fendt 900-serien, to stk. Fendt 800-serien, fem Claas traktorer, to stk. John Deere, Lely Welger ballepressere, frakørselsvogne og en Claas Jaguar 890 selvkørende finsnitter. 

"Jeg startede i en New Holland T7.270 med at køre i stak og derefter flyttede jeg over i en Fendt 824 efterspændt en triple-slåmaskine," fortæller Niall Donahue, der forklarer at han - i modsætning til i Irland - var timelønnet i Australien og derfor nogle gange kørte meget lange stræk for at få et job afsluttet .

"Jeg kan huske, at jeg på en opgave kørte mere eller mindre non-stop i næsten 42 timer, kun afbrudt af få pauser, fordi vi var presset på tid med at få et job afsluttet," siger han til agriland.ie

Niall Donahue er nu tilbage i Irland, men vil ikke udelukke at han tager en sæson eller to mere i Australien med høst af græsslæt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.