Vil overleve på langt sigt: Fem landmandsfamilier siger farvel til selvejet
Fem landmandsfamilier, der leverer til Naturmælk, slår sig sammen.

Fem gårde under fem forskellige familier i Sønderjylland slår sig nu sammen. Deres håb er at få større fælleskab om deres økologiske produktion og at kunne overleve på langt sigt.

Det skriver Organictoday.dk.

"Hvis vi skal forbedre jordens frugtbarhed og værne om natur og miljø, har vi på langt sigt ikke en chance for at konkurrere, hvis vi ikke formår at skabe nye samarbejds- og finansieringsformer, der fordeler ansvaret på flere skuldre," siger Günther Lorenzen, der driver et biodynamisk landbrug med sin kone Christa, til mediet.

Han fortæller, at de fem familier endnu ikke har lagt sig fast på den nøjagtige form. Det skal ske løbende over de næste år, hvor der også vil være plads til justeringer undervejs.

Faktaboks

Om Naturmælk

Naturmælk er et lille, selvstændigt andelsmejeri, der kun indvejer og forarbejder økologisk mælk. Der er 31 leverandører fra Syd- og Sønderjylland.

Nogle af leverandørerne fodrer udelukkende deres køer med hø, er biodynamikere eller har jerseykøer. Alle planter en Naturmælk-frøblanding med urter i deres marker, da de mener, at det er godt for mangfoldigheden i markerne, for køerne og mælken.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.