Vil sælge kødfrie bøffer til danskerne
Distributøren af Quorn forventer, at flere danskere vil købe kødfrie bøffer.

Quorn. Det er titlen på et britisk køderstatningsprodukt, som den danske distributør - BPI A/S i Gentofte - nu massivt vil markedsføre i Danmark. Det skriver Fødevarewatch.dk. De er således blevet sponsorer af et madprogram på TV2, Go' Appetit.

Quorn - der er baseret på en svamp - har kunnet købes i Danmark siden 2007 og sælges hos Dansk Supermarkeds butikker. De sidste fem år er markedet vokset 5-10 pct. årligt, siger distributøren.

"Vi vurderer, at der lige nu sker rigtig meget i det her ”fri for”-marked, som blandt andet indebærer glutenfrie, laktosefrie og kødfrie produkter. Derfor forventer vi, at den danske vækst vil komme til at ligne Sveriges, hvor Quorn i sidste kvartal vækstede med 23 pct. i oktober, 27 pct. i november og 31 pct. i december," siger Michael Nyberg, BPI A/S, til Fødevarewatch.dk.

Han siger, at flere og flere vælger at være flexitarians, der spiser kød, men har kødfrie dage.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.