Weekend med masser af skyer og regnvejr

Et lavtryk sydøst for Danmark giver "kedeligt efterårsvejr" de kommende dage, lyder det fra DMI.

Første uge af efteråret er officielt overstået, og det kommer også til at præge udsigten, når man kigger ud af vinduet i den kommende uge.

"Vi får kedeligt efterårsvejr," lyder det fra Klaus Larsen, vagthavende meteorolog ved DMI.

Det kedelige vejr omfatter skyer, en frisk vind, nedbør og temperaturer, som begynder at kalde på varmere beklædning.

Og danskerne skal ty til pilleglasset, hvis kroppen skal tilføres d-vitaminer. Solskin bliver weekenden nemlig ikke rig på.

"Et lavtryk sydøst for Danmark er skyld i det her vejr. Lavtrykket sender skyer og regn ind over landet," forklarer Klaus Larsen.

Hist og pist vil der tidligt fredag være solskin i de vestlige egne, men skyet længere østpå. I Jylland fortrænger skyer efterhånden de sparsomme solstråler.

"Men i løbet af eftermiddagen begynder det at klare op i hele landet, og det holder også tørt. Undtagen på Bornholm, som vil få lidt nedbør."

At kalenderen nu siger oktober, viser sig også i form af en frisk vind fra nordøstlig retning. Dagtemperaturen vil holde sig mellem ti og 13 grader.

Lørdag morgen vil der flere steder være let regn. Bornholm må dog igen holde for. Regnfyldte skyer vil hænge over klippeøen lørdagen igennem.

Og den smule sol, der trods alt ventes i resten af landet, må bornholmerne også se langt efter.
Weekenden slutter også med gråvejr.

"Søndag kommer der endnu flere skyer. I perioder vil det også regne," siger Klaus Larsen.

Temperaturen får desuden et nøk ned i forhold til lørdag til mellem otte og 12 grader.

I nattetimerne vil temperaturerne ligge omkring de fem grader. Undtagelsen er det centrale Jylland. Her begynder kulden at presse sig en smule på.

"Visse steder i det indre Jylland kan vi komme ned på to grader natten til lørdag," siger Klaus Larsen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.