Kvægbrugernes hårdtslående vejviser takkede af

Efter mere end 15 år som formand for de danske kvægbrugere takkede Peder Philipp af i går ved en reception på Koldkærgaard.

»Det er langt lettere at gå ind ad en dør end at gå ud af én!«

Peder Philipp var tydeligt rørt over fremmødet og talerne til den reception, som i går dannede rammen om hans farvel som formand for de danske kvægbrugere.

Men inden han som den sidste forlod lokalet med kurs mod bedriften og familielivet ved Lustrup syd for Ribe, måtte han lægge øre til en mangen en taler, som ønskede at sætte ord på den 62-årige landmands betydning for dansk kvægbrug samt ikke mindst beskrive mennesket bag formandstitlen.

Tican giver sig: Dropper ny aflønning 21. november · 15:12

»Da du blev formand for L&F, Kvæg i 2001 syntes jeg, at du virkede noget gammelklog. Og jeg har til tider grublet over, hvor din oprindelige uddannelse som sygeplejer blev af, når de politiske diskussioner gik højt, eller når du mangen en gang skulle lægge arm med politikere og embedsværket. Du er en hård nyser, og du vil helst have din vilje. Du har turdet kaste dig ud i upopulære diskussioner, og ingen kan være i tvivl om, at du har sat kursen for dansk kvægbrug,« lød det blandt andet fra Martin Merrild, formand for L&F.

Fra Gitte Grønbæk, sektordirektør for Seges, Kvæg, lød det blandt andet, at ingen sag er for lille eller for stor til Peder Philipp.

»Du har altid sagt, at vi skulle ud i hjørnerne. Du er vedholdende og stovt, og det giver dig en særlig evne til at udmatte din modpart. Og alle ved, at Peder kan man ringe til 24-7,« sagde Gitte Grønbæk.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu