Kvægformand i spil som borgmesterkandidat

Christian Lund, formand for L&F Kvæg, overvejer at stille op til posten som Venstres borgemesterkandidat i Vejen.

Christian Lund, formand for Sønderjysk Landboforening og for L&F Kvæg er gået i tænkeboks om sin fremtid.

Det sker, efter at Vejens mangeårige Venstre-borgmester Egon Fræhr har meddelt, at han ikke genopstiller ved kommunalvalget 16. november 2021 og dermed opgiver borgmesterposten ved udgangen af 2021.

Får opfordringer

I forlængelse af meldingen fra Egon Fræhr, har Christian Lund modtaget et betydeligt antal henvendelser fra Venstre-folk i Vejen med opfordringer til at gå efter at blive Venstres næste spidskandidat i Vejen med mulighed for at vinde de gyldne kæder for partiet ved kommunalvalget.

Christian Lund har endnu ikke besluttet sig for, om han vil følge opfordringerne til at tage kampen op på de kommende opstillingsmøder i november, hvor viceborgmester Morten Thorøe allerede har meldt sit kandidatur.

Men han lægger ikke skjul på, at han er fristet.

Ikke besluttet

”Det er ikke noget, man beslutter over natten. Jeg er meget glad for mit nuværende, landbrugspolitiske arbejde og føler langt fra, jeg er færdig med det. Men jeg er selvfølgelig meget beæret over at blive opfordret og tanken om at kunne gøre en forskel i sin egen kommune er fristende”, siger Christian Lund.

V-medlem i mange år

Christian Lund (47) har ikke tidligere været aktiv i lokalpolitik, men han har været medlem af Venstre siden han var 15, hvor han indløste medlemskort til Venstres Ungdom i Sønderjylland sammen med tidligere forsvarsminister Peter Christensen, senere amtsformand for Venstres Ungdom i Sønderjylland.

Nuværende borgmester Egon Fræhr har været Vejens borgmester i fem perioder.

"Jeg har været glad for at varetage opgaven som borgmester, men jeg har besluttet efter 20 år ikke at genopstille og i stedet bruge min energi på noget andet. Så når denne periode udløber om knapt halvandet år, må nye og yngre kræfter påtage sig opgaven og ansvaret", siger Egon Fræhr i Jyske Vestkysten.

Christian Lund siger, at han  snarest vil melde ud, hvad han beslutter.

Faktaboks

Christian Lund (47) blev i marts 2017 valgt til sektorformand for Landbrug & Fødvarer Kvæg efter Peder Philipp.

Han var i forvejen formand for Sønderjysk Landboforening (siden 2012) og medlem af Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse.

Christian Lund er mælkeproducent og bor ved Vejen. Han er gift og har fire døtre.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle