Kvægformand til minister: Giv os et rentefrit lån, Mogens

Chr. Lund henvendte sig direkte til fødevareminister Mogens Jensen i beretning og bad om hjælp til producenter der venter på støtte.

Mange slagtekalveproducenter er ramt af fejl i Landbrugsstyrelsen og venter stadig på landbrugsstøtten fra sidste år. Det fik Chr. Lund, formand for Landbrug & Fødevarer Kvæg til at henvende sig direkte til fødevareminister Mogens Jensen (S), der sad i salen, mens Christian Lund aflagde årsberetning.

"Trods gentagne henvendelser, mangler vi stadig klart svar på vores forslag om et rentefrit lån til de hårdest ramte. Det håber jeg at du, Mogens, kan give os snarest", sagde Christian Lund.

Store beløb

Ifølge Christian Lund mangler omkring 200 virksomheder stadig mere end 100.000 kr. af landbrugsstøtten, som de fleste fik udbetalt i december. Fejlen skyldes angiveligt fejl i implementeringen af reglerne om betalingsrettigheder.

Fra Landbrug & Fødevarers side er der arbejdet intenst med forslag til hvordan konsekvenserne kan afhjælpes.

Mere koblet støtte

Selv om Christian Lund prikkede til ministeren om det rentefrie lån, der kan hjælpe de hårdt trængte kalveproducenter med økonomien, var der også lidt ros:

"Vi sætter pris på, at det er anerkendt, at der ikke kan kræves penge op med tilbagevirkende kraft, og at vores fødevareminister Mogens Jensen vil arbejde for, at der i 2021 kan udbetales mere koblet støtte til slagtekalveproducenterne", sagde han.

Emneord

Kvægkongres 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle