Kvæginvestor ekspanderer med griseejendomme

Erhvervsmand har købt tre soanlæg og udvider dermed sine landbrugsaktiviteter, efter han solgte godsejendom sidste år.

Morten Kristoffer Larsen, der har opbygget sin formue via stålvirksomheden Eurosteel, går nu ind i griseproduktion. Han har overtaget Gl. Kattrupvej 23 i Hovedgård med 900 søer samt to ejendomme på Risvej ved Skanderborg med samlet 1600 søer.

Det skriver AgriWatch.

Sælgerne af de tre ejendomme er selskaber ejet af Thomas Nørgaard og Jan Dalsgaard. De driver ifølge selskabsregistrene fortsat en række smågrise-ejendomme. Parterne har enten ikke ønsket at udtale sig eller ikke vendt tilbage.

Ejer stor mælkeproduktion

I foråret 2018 købte Morten Kristoffer Larsen Tinghøjgaard ved Arden. Tinghøjgaard er en af landets større mælkeproduktioner med 1200 køer.

I januar 2021 kom det frem, at Morten Kristoffer Larsen havde solgt det østjyske gods Skærvad Hovedgaard. Det skete ved at handle ejerskabet af Landmandssselskabet af 14. juni 2012.

Køberen var Peter Brøgger Andersen, via selskabet Brøgger Incentive, fra det vestlige Aarhus. Han står bag selskabet Denform Lux, der sælger spabade og swimmingpools. Derudover har han i en årrække drevet planteavl fra flere gårde på Djursland.

Salgsprisen fremgik ikke, idet det er selve selskabet, der er handlet. Udbudsprisen lød på 29,5 mio. kr. Morten Kristoffer Larsen købte godset på tvangsauktion for 21,5 mio. kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle