Kvægnotering falder igen: En god slagteko har tabt næsten 700 kroner siden sommerferien

Vigende afsætning tvinger Danish Crown Beef til at sætte noteringen ned igen.

Man kan i sagens natur ikke slagte et dyr to gange. Men kunne man det, ville leverandører til Danish Crown Beef kunne se, at slagtedyrene har tabt betydelig værdi siden sommerferiens slutning ved indgangen til august.

Landets største kreaturslagteri har netop nedjusteret noteringen med 40 per kilo på alle kategorier, og det betyder eksempelvis, at en ko ældre end 42 måneder med formklasse fem og 300 kilo krovgægt nu afregnes 2,3 kroner lavere end ved augusts begyndelse. Noteringen har flyttet sig fra 28,95 til nu 26,65 kroner per kilo, hvilket for den nævnte ko svarer til 690 kroner i tabt værdi.

For en kalv leveret til Dansk Kalv er billedet stort set det samme. Hvis man tager udgangspunkt i en godkendt kalv med 210 kilo krogvægt og formklasse tre, så er noteringen justeret fra 34,20 til nu 31,90 kroner per kilo. Det svarer til 483 kroner for den nævnte kalv.

Salgsdirektør Henning Sønnichsen siger om situationen på hjemmemarkedet, at efterspørslen samler sig om kampagner i september, og det vil være med til at holde bund i markedet. Han betegner september som en svagere måned for afsætning af okse- og kalvekød.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle