Galt eller genialt: Kan færre køer blive et interessant klimatiltag for nogle landmænd?

På nogle kvægbedrifter er der så meget pres på staldsystemerne, at det måske kan være interessant at skære lidt ned, hvis det kan blive anerkendt som et klimavirkemiddel, funderer ugens klummeskribent.

Landmænd imellem er der meget stor forskel på, hvor bekymrede de er for en kommende CO2-afgift på landbrugets biologiske processer. Det er mit indtryk, når jeg taler med kvægbrugere i denne tid.

Det ene yderpunkt er overbevisningen om en total nedlukning a la den, som overgik minkerhvervet for år tilbage. I modsatte ende af skalaen trives overbevisningen om, at kvægbruget vil blive hjulpet i mål med foderadditiver, kendte og endnu ukendte teknologier, avl og så videre.

En del...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.