Kvinde idømmes fængsel for dødsvold mod heste- og kreaturhandler

Østre Landsret har idømt norsk kvinde tre og et halvt års fængsel og udvisning. I byretten blev hun frifundet.

En 44-årig norsk kvinde er i Østre Landsret mandag kendt skyldig i dødsvold begået mod en hestehandler fra Skibby på Midtsjælland.

Hun idømmes tre og et halvt års fængsel og udvises for bestandig.

Det skriver Statsadvokaten i København på Twitter.

Dermed omgør landsretten den afgørelse, som Retten i Hillerød sidste år nåede frem til i samme sag. Her blev kvinden, Linda Nedkvitne, frifundet.

Sagen udspringer af en episode i slutningen af december 2017 på Hovedgaden i Skibby, hvor den 53-årig heste- og kreaturhandler, Lars Chr. Frederiksen døde.

Han var i et forhold med den nu dømte kvinde.

Slag og spark

Ifølge anklageskriftet påførte hun ham skader, som i kombination med forkalkningsforandringer af kranspulsårerne og forkalkningsforandringer i legemspulsåren var årsag til, at han afgik ved døden.

Af anklageskriftet fremgår det, at Linda Nedkvitne tildelte sin kæreste tre slag eller spark i ryggen samt stak ham adskillige gange i hovedet med en skruetrækker.

Blandt andet fik han et fem centimeter dybt stik i venstre side af ansigtet.

Nægtede sig skyldig

Mens Retten i Hillerød ikke mente, at bevismaterialet var tilstrækkeligt i sagen til at dømme kvinden, har Østre Landsret altså en anden opfattelse.

Hendes forsvarer, Christina Schønsted, fortæller, at både hun og Linda Nedkvitne er yderst overraskede over landsrettens afgørelse.

"Vi er helt bestemt overraskede. Særligt fordi retten har dømt hende efter straffelovens paragraf 246", siger Christina Schønsted.

Det betyder, at kvinden er kendt skyldig i legemsangreb under særligt skærpende omstændigheder.

"Der har været det samme bevisgrundlag i byretten og landsretten. Alligevel har landsretten nu - i modsætning til byretten - kendt hende skyldig", siger forsvarsadvokaten.

Hun har endnu ikke læst Østre Landsrets begrundelse for afgørelsen.

"Nu skal min klient og jeg lige have mulighed for at læse dommen igennem", siger Christina Schønsted.

Den 44-årige nordmand har gennem sagen nægtet sig skyldig.

/ritzau/

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle