To kvindelige direktører forstærker Arlas bestyrelse

Arlas bestyrelse har fået forstærkning i form af to nyudnævnte rådgivere. Med erfaring fra teknologi og marketing skal de styrke landmands-ejet i mejeriet.

Efter flere måneders søgning har Arla sat navne på de to tilføjelser til Arlas bestyrelse, der blev annonceret tidligere på året.

Og det bliver to kvindelige direktører med global ekspertise inden for marketing og teknologi, der fremover skal sidde med om bordet sammen med ejerne, når de tager stilling til de vigtige spørgsmål i den enorme mejerikoncern, oplyser Arla i en pressemeddelelse.

De udnævnte er Florence Rollet, venturepartner med LuxuryTechFund i Paris og tidligere bestyrelsesmedlem i den franske spiritus-gigant Remy Cointreau.

Derudover har Arla Foods udpeget Nana Bule, nyudnævnt administrerende direktør for Microsoft i Danmark og bestyrelsesmedlem i Energinet.

Formand Jan Toft Nørgaard glæder sig over, at der fremover bliver to flere i bestyrelseslokalet til møderne.

”Vi er meget glade for at kunne annoncere udnævnelserne af Florence og Nana, som vi ser som en naturlig udvikling af sammensætningen af vores bestyrelse. Hos Arla oplever vi en hastig acceleration i både udviklingen af vores brandede forretning og anvendelsen af nye digitale teknologier i hele vores værdikæde. Florence og Nana bringer en meget værdsat global expertise på disse områder", udtaler han.

Luksusvarer og ny teknologi

De nye eksterne rådgivere er fundet efter en længere proces, hvor Arla Foods har kortlagt de kompetencer, som de nuværende 15 andelshavere og bestyrelsesmedlemmer har.

Her fandt man ifølge formand Jan Toft Nørgaard især at mangle kompetencer på marketing og IT, mens mere traditionel forretnings- og markedsforståelse var bedre repræsenteret.

Derfor har bestyrelsen da også kigget efter netop marketing og teknologi. Det første har Florence Rollet, der fra tidligere kommercielle roller i globale virksomheder hos Danone, Pepsi og Reckitt Benckiser har erfaring med marketing i skønheds- og luksusvare-industrien.

Hun er uddannet fra Lyon Business School, og er netop nu venturepartner i LuxuryTechFund i Paris. Derudover er hun netop trådt tilbage fra en bestyrelsespost i den franske spiritusgigant Remy Cointreau, hvor hun har siddet i seks år.

Nana Bule er nyudnævnt administrerende direktør for Microsoft Denmark. Hun har været i tech-branchen i næsten to årtier og kender dermed til den hastige globale digitalisering fra sine tidligere chefstillinger hos Microsoft Denmark.

Nana Bule er uddannet fra Copenhagen Business School i erhvervsøkonomi og strategi og har læst IT-strategi og -ledelse på IT-universitetet i København. Hun sidder i øjeblikket i bestyrelsen for Energinet og i Hovedbestyrelsen for Dansk Industri.

Ud over de 15 andelshavere og de nu to eksterne rådgivere, sidder også tre medarbejderrepræsentanter med i Arlas bestyrelse.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle