Kvinder på landet - hvordan går det?

LandbrugsAvisen vil tegne billedet af, hvordan kvinder på landet har det anno 2020, og hvem de er.

Unge, gamle. Store, små. Enlige, gifte. Kvinder, der lever på landet - hvad har I tilfælles, og hvad tænker I om det at have sin base uden for byerne? Det vil LandbrugsAvisen gerne være med til at belyse. Så vi har udformet et spørgeskema til alle jer, der betegner jer selv som kvinder, der lever på landet. Uden jeres svar kan vi ikke tegne et retvisende billede.

Og det er målet: Vi vil gerne kunne give nogle seriøse bud på, hvordan den moderne landbokvinde lever i dag. Det vil aldrig blive 100 procent fyldestgørende, men svarene vil alligevel kunne give et fingerpeg.

Hvor meget fylder arbejde i forhold til fritiden - er der plads til at tage på ferier med familien? - og hvad med pensionsforhold? - er der taget højde for økonomiske overvejelser i en måske fortravlet hverdag?

20 års forskel

For 20 år siden spurgte vi også kvinder på landet. Over 1.000 kvinder svarede dengang på en stribe spørgsmål, som gav et interessant indblik i livet inden i og uden for stuehuset. Det var vel at mærke i de tider, hvor undersøgelsen blev trykt i papirudgaven af Landsbladet, ikke noget med mails eller ’moderne elektroniske avis-udgaver’ - undersøgelsen med besvarelserne skrevet ind med kuglepen skulle klippes ud og sendes i en kuvert. Unægteligt lidt mere omstændeligt end i dag.

Ingen dans på roser

Dengang var der en vis utilfredshed med at være landbokvinde. Det beskrev vi i en række artikler i LandbrugsAvisen (dengang Landsbladet).

"Jeg ville gerne have mere tid sammen med min mand (kreaturerne ud) og have en mere udhvilet mand, som ikke sover, så snart han er i ro".

eller

"Jeg ville gerne være fri for det meningsløse papirarbejde - kontrol - kontrol - kontrol - prøv at stave det bagfra!"

Så vi håber, at alle, der lyst, bruger nogle minutter på at svare på det spørgeskema, som startede 23. november, og som du kan svare på et par uger frem. Nogle spørgsmål er af den hurtige kategori - som "hvor mange børn har du?".

Ved andre beder vi om at skrive et par linjer som "hvad er det bedste/værste ved at bo på landet?".

Du kan deltage i undersøgelsen her.

Faktaboks

Vær med:

  • Man kan være anonym, eller man kan vælge at sætte et kryds ved, at en journalist må tage kontakt. Vi håber, alle kvinder på landet får lyst til at være med i undersøgelsen. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle