Kvinderne klarer høsten: Søstre passer gården, mens forældrene er på ferie

Mens forældrene er sendt på ferie, passer de tre søstre gården og står for alt fra at lave mad til at køre mejetærsker.

Når man er vokset op på et landbrug, og har set ens forældre passe gården i mange år, så ved man efterhånden godt, hvordan tingene fungerer.

Sådan havde Henriette Gaardsdal Frederiksen og hendes to søstre det, da de besluttede, at forælrene skulle sendes på en velfortjent ferie. For pigerne, de kunne da sagtens passe landbruget, en kvæggård ved Viborg, mens forældrene på 67 og 56 år fik en velfortjent pause.

"De bestilte ferien i marts måned, fordi vi syntes, de trængte til at komme afsted. Og sidste år var vi jo færdige med høsten på den her tid, så det tænkte vi godt, at de kunne", siger Henriette Gaardsdal Frederiksen på 27 år.

Men forældrene var ikke helt færdige med at høste sidste 32 hektar vårbyg, da de i sidste uge blev sat på en bus mod Baltikum sammen med resten af seniorklubben. Derfor tog søstrene over, og har passet gården lige siden.

"Vi er vokset op med det og ved, hvordan det skal håndteres, og hvordan mor og far gerne vil have det. Vi har fra barn af lært at køre en traktor og hjælpe med at køre korn fra under høsten", fortæller hun.

Pigerne kører mejetærsker

Forældrene ejer et landbrug med med omkring 80 malkekøer og 100 hektar jord. 

Henriette Gaardsdal Frederiksen og hendes lillesøster har taget ferie fra deres eget arbejde for i denne uge at hellige sig arbejdet på gården. Henriette Gaardsdal Frederiksen er uddannet ernæringsassistent, og laver til daglig mad i en slagteributik. Søstrene arbejder heller ikke med landbrug, men det stopper dem ikke.

Søstrene har hver dag hjælp af en vikar til at malke, fodre og passe køerne. Vikaren kommer normalt kun én gang om ugen og passer køerne, for at aflaste pigernes mor, der gerne selv malker. 

Derudover har Henriette Gaardsdal Frederiksens svoger, der er udannet mekaniker, hjulpet til med at reparere småting, som er gået i stykker, og at køre korn fra.

"Vi kører selv i marken, høster, og kører korn og halm ind. Så vi har nok at se til. Og min anden søster står for madlavningen og kommer ud med kaffe til os i marken", siger Henriette Gaardsdal Frederiksen.

Stolte kvinder

Forældrene kommer hjem igen i morgen, onsdag aften, og efter en uge i marken er søstrene godt tilfredse med deres indsats.

"Vi synes selv, vi er mega seje, og det husker vi at sige til hinanden, for vi er stolte af os selv. Men når man hjælper hinanden, plejer det at gå godt", siger Henriette Gaardsdal Frederiksen.

Især én tjans er Henriette Gaardsdal Frederiksen stolt af: Hun har fået lov at køre mejetærskeren, når søstrene har skulle høste de sidste cirka 15 hektar vårbyg, som de blev færdige med tirsdag formiddag.

"Det har altid været min far, der har kørt mejetærskeren. Men nu har jeg fået lidt instrukser og lov til at overtage, og det er gået rigtig godt", siger hun.

Nu skal der bjerges halm, og så er maskinstationen bestilt til at komme og presse baller.

Gift med tv-landmand

Henriette Gaardsdal Frederiksen har fået sit nye efternavn efter hun sidste år i september giftede sig med landmanden Søren Fredriksen, der er kendt fra anden sæson af Landmand Søger Kærlighed.

Desværre fandt han ikke en ny kæreste i programmet, men til 'Reality Awards 2016' mødte han den jævnaldrende Henriette Gaardsdal Jensen, som ellers havde datet landmanden Thomas i programmet.

De to faldt for hinanden, og er siden blevet gift og flyttet sammen.

Søren Fredriksen arbejder på en anden kvæggård, hvor der også er travlt med høsten, og har derfor ikke meget tid til at hjælpe kvinderne i marken.

"Han har travlt med hans høst, og jeg har travlt med mine forældres. Vi ringes ved og snakker sammen, og så ses vi nok, når vi er igennem det meste", siger Henriette Gaardsdal Frederiksen.


Søren Hedegaard Frederiksen som han så ud, da han var med i andne sæson af Landmand Søger Kærlighed. Det er sjette sæson, der kører i fjernsynet nu. Foto: TV2

Med de indsendte fotos deltager Henriette Gaardsdal Frederiksen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019 , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle